Historien om Fletco Carpets A/S

En af Europas førende tæppeproducenter

Fletco Carpets A/S kan se tilbage på over 75 års udvikling, der har ført virksomheden fra en lille leverandør af tæpper til danske forbrugere til en position som leverandør af tæpper til det internationale bolig- og kontraktmarked.

Fletco blev stiftet i 1947 og har rødder i Midtjyllands stolte traditioner for håndværksmæssig og industriel bearbejdning af tekstile produkter, der omfatter værdier som kvalitet, flid og præcision. Samtidig har Fletco Carpets udviklet sig til en moderne markeds- og kundeorienteret virksomhed, hvor produktudvikling, teknologisk nytænkning og effektiv produktion er vigtige nøgleord.

Fremtiden vil byde på skærpede krav til miljøbevidsthed i produktionen og dermed også i færdigvarerne. Fletco har tidligt været på forkant med denne udvikling. Virksomhedens eget laboratorium sørger for, at tæpperne overholder kravene til internationalt anerkendte certifikater og prøvninger og står samtidig som garant for, at der er taget højde for morgendagens krav.

Et familieforetagende

Det begyndte med møbelstoffer, da Richard Jensen stiftede virksomheden i Ikast i 1947 og begyndte at producere vævede møbelstoffer, gardiner samt flagsnore som hovedprodukter. Hurtigt måtte disse produkter vige for tæpperne, og virksomheden voksede ud af de første lokaler. Richard Jensens sønner, brødrene Benny, Bent og Brian Jensen, udviklede herefter den tæppeproduktion, som i dag har gjort Fletco Carpets til en af Danmarks førende tæppeproducenter. 

Området omkring Herning og Ikast gennemgik en eksplosiv udvikling gennem 1950'erne og 1960'erne, erhvervsmæssigt og befolkningsmæssigt, men især med udgangspunkt i tekstilindustrien. Senere skulle egnen blive kendt som ’Danmarks tekstile hovedstad’. Fletco Carpets var del af denne eksplosive udvikling og deltog i industrieventyret, hvor produkterne fra Herning-egnen blev velrenommerede i hele landet.

En industriel revolution

Tuftingmaskinerne, der havde set dagens lys i USA i 1960'erne, nåede Danmark i slutningen af 1960'erne. Med ét slag blev tæppefremstilling revolutioneret. Fletcos ledelse havde dog forudset at fremkomsten af de revolutionerende tuftingmaskiner og deres kommende betydning for konkurrenceevnen, så Fletco var blandt de første til at investere i de nye maskiner. Siden hen har virksomheden sørget for, altid at være med helt fremme i det teknologiske førerfelt.

Det var også baggrunden for, at Fletco i 1978 ønskede at kontrollere fremstillingen af bagsidebelægning og derfor var med til at etablere efterbehandlingsvirksomheden Foamtex ApS i Bording.

Ny fabrik i Bording

For at sikre fremtidige udvidelsesmuligheder flyttede Fletco i 1985 fra Ikast og byggede den nuværende fabrik i Bording ved siden af Foamtex, hvor man i dag råder over 10.000 kvm produktions-, salgs- og administrationslokaler.
Richard Jensen ledede Fletco indtil sin død i 1982, hvorefter sønnerne Benny, Bent og Brian overtog ejerskab, daglig ledelse og den innovative udvikling af nye produkter.

I 2016 fik Fletco Carpets A/S ny hovedaktionær, eftersom Erhvervsinvest købte aktiemajoriteten i den familieejede tæppevirksomhed. Under ny ledelse, og med 55 engagerede medarbejdere, føres de stolte håndværksmæssige traditioner videre, så man over hele verden møder Fletco Carpets kvalitetstæpper i erhvervsbygninger og i private hjem.