Allergi

Tæpper og allergi

I befolkningen findes der nogle få procent, der er allergiske over for husstøvmider, hvilket stiller særligt store krav til indretning samt rengøring i boligen

Der er en udbredt fordom der siger, at det er umuligt for husstøvmideallergikere at have tæpper.

Husstøvmider kan ikke leve ved den temperatur og luftfugtighed, der normalt er i en stue, derfor påvirker det at have tæpper i stuen normalt ikke disse allergikere.

 

Det er fra sengemiljøet problemet med husstøvmider udspringer. Miderne lever i sengetøj og dyner, da der her er mørkt, fugtigt og varmt. Husstøvmider lever af bl.a. de skæl der kommer fra mennesker og husdyr. Det er derfor vigtigt for husstøvmideallergikere med grundig støvsugning og udluftning - især i soveværelset.

Ved at støvsuge fjerner man de mider, der lander på gulvet, ligesom man ved at udlufte hyppigt skaber en mere tør luft, så miderne ikke kan overleve.

Der findes en god tommelfingerregel i forbindelse med valg af tæpper, hvor der stilles særlige krav til let og effektiv rengøring: Vælg et dansk miljømærket kvalitetstæppe, der er lavt og tæt konstrueret med små, tætte løkker. Det er ekstra let at støvsuge og renholde et sådant tæppe. Det er ydermere vigtigt for allergikere at bruge en støvsuger med en stærk sugeevne og et mikrofilter.


 

 


 

Website: Co3