Georgetown Day School

Beskrivelse

Georgetown Day Schools nye store campus i Washington D.C., USA, er udført i samarbejde med arkitektfirmaet Gensler og er indrettet med danskproducerede tæppefliser fra Fletco Carpets.

Skoleprojekt med naturligt lys og nudging
Gensler fik til opgave at forene de lavere og mellemste skoletrin i én bygning, som tidligere var spredt på flere lokationer. Arkitektfirmaet har haft fokus på at skabe fælles, fleksible læringsrum omgivet af individuelle klasseværelser samt sørget for, at der kommer masser af naturligt lys ind i lokalerne. Nudging-konceptet indgår som en større rolle i indretningen, da hver etage har fået tildelt hver sin egen specifikke farve, for at gøre det nemmere for eleverne at finde vej.

7600 m² danskproducerede, geometriske tæppefliser
Til at få nudging-konceptet ført ud i livet på en unik måde faldt valget på det danskproducerede, fladvævede tæppeflisekoncept Sebastian Wrong by Fletco. Tæppeflisekonceptet består af forskellige farver i geometriske former, som sammensættes på forskellige måder for at skabe et unikt gulv.

Gensler valgte én tæppefliseform (formen 904), som blev monteret i seks forskellige farver, hvoraf tre var standardfarver og tre specialudviklede farver.

Hver etage har en lysegrå og mørkegrå farve som grundfarve, og herudover er der valgt hhv. en limegrøn, gul, orange eller blå accentfarve, som er med til at markere de forskellige etager i bygningen for at gøre det nemmere for eleverne.  I alt er der leveret 7600 m² tæppefliser til projektet.

Fokus på bæredygtige materialer
I forbindelse med opførelsen af Georgetown Day School har der været fokus på indeklima samt bæredygtige materialer, og bygningen har fået tildelt et guld LEED™-certifikat.
Tæppekvaliteten Sebastian Wrong by Fletco bidrager positivt med point til LEED™-certifikatet.

Om Sebastian Wrong by Fletco
Sebastian Wrong by Fletco er et farverigt og kreativt tæppeflisekoncept, der giver kunden frihed til at designe en unik løsning, der passer til det enkelte projekts fokus og behov samt skaber et interessant gulv, der kan koordineres med andet interiør.

Kollektionen består af ni forskellige geometriske former, tilgængelig i 18 forskellige farver. Flere af formerne kan sammensættes, så de danner forskellige mønstre og andre kan være med til at give en 3D-effekt på gulvet. Se meget mere her.

Velegnede til erhvervsbrug
Tæppefliserne er slidstærke og egnet til kraftig erhvervsbrug. Kvaliteten er certificeret med miljøvaredeklarationen EPD, Eurofins Indoor Air Comfort Gold og M1, hvilket dokumenterer, at tæppefliserne har lave VOC-afgasninger.

Bagsiden på tæppefliserne er lavet af 100 % genbrugsmaterialer og indeholder hverken bitumen, PVC, latex eller andre miljøskadelige stoffer.

Læs mere om Sebastian Wrong by Fletco-kollektionen her ►

Alle billeder er taget af: Connie Zhou

Georgetown Day School
Kunde
Georgetown Day School
Sted
Washington D.C., USA
Produkt
Sebastian Wrong by Fletco
Arkitekter
Gensler
Website
gds.org/

Lignende cases