Forlænget levetid og garanti

Forlænget levetid og garanti

Gennemslidsgarantien forlænges fra 5 til 12 år på nyanskaffede fladvævede tæppeløsninger
Skrevet den 11.01.2023, 16:00
Forlænget levetid og garanti

CarpetCare tilbyder et unikt forretningskoncept til erhvervskunder og forlænger gennemslidsgarantien fra 5 til 12 år på nyanskaffede fladvævede tæppeløsninger fra Fletco Carpets.​

Den udvidede gennemslidsgaranti opnås ved nyanskaffede tæppeløsninger fra Fletco Carpets, når man samtidig tilkøber en vedligeholdelsesaftale om tæpperensning i faste intervaller. Netop løbende tæpperensning beskytter nemlig tæpperne mod gennemslid, og i første omgang tilbydes konceptet, CareExtended, på alle Fletco Carpets fladvævede kontrakt-kvaliteter. 

Længere levetid og bedre indeklima
”Ud fra løbende slidtests på vores laboratorie har vi kunnet konstatere, at konstruktionerne på vores fladvævede kontraktkvaliteter til erhvervssegmentet i slidklasse 33 er ekstremt holdbare korrekt vedligeholdt. Da vi fik fuldt indblik i, hvordan vores mangeårige samarbejdspartner CarpetCare teknisk kan vedligeholde tæpper, blev vi overbeviste om, at en vedligeholdelsesaftale med CarpetCare kan forlænge tæppets levetid betydeligt og dermed forlænge garantien mod gennemslid til 12 år”, udtaler CEO for Fletco Carpets, Nils Juul Larsen.

At forlænge levetiden med rensning i faste intervaller er mere skånsomt for tæppet, det bliver billigere i længden og samtidig bidrager den løbende rensning til et sundere indeklima. Denne omsorg for arbejdsmiljø og ressourceforbrug taler ind i de fleste virksomheders bestræbelser på ansvarlighed: ”Selv om vi lever af at sælge flest mulige m2 tæpper, så bliver vi stolte over at se vores kvalitetstæpper i brug så mange år efter, at de er blevet monteret”, forsætter Nils Juul Larsen.

Test efter test efter test
Fletco Carpets har testet samtlige kontrakt-kvaliteter på et akkrediteret laboratorie. For at bestå markedets strengeste krav til slidstyrke – Klasse 33 Erhverv Kraftig Brug – skal et tæppe bestå en lang række standardiserede tests: Eksempelvis skal tæppet belastes 20.000 gange i en Vetterman test og stadig opnå karakteren 3,5 på en skala fra 1-5. 

”Tager vi en af vores mest populære kontraktkvaliteter som COM 1000, kan denne udsættes for en Vettermann test 6 gange – dvs. at den kan udsættes for 120.000 cyklusser og stadig opnå karakteren 3,5” udtaler Nils Juul Larsen og tilføjer: 

”Ser vi på resultaterne efter rullehjulstest er tendensen den samme: Her performer vores fladvævede kontrakt-kvaliteter langt bedre end klassificeringskravene: Mere end 4 gange over standarden. Uanset vævemønster, garntype, bagsidevalg eller indfarvningsmetode kan vi konstatere, at vores fladvævede kontrakt-kvaliteter tangerer til det uopslidelige. Har man købt en fladvævet tæppeløsning fra Fletco Carpets, så er man i sikre hænder”, siger Nils Juul Larsen med et smil. 

Reduceret Co2 aftryk med forlænget levetid
I samarbejde med Målbar har Fletco Carpets, som den første tæppeproducent i Danmark, kalkuleret CO2-e-aftrykket på alle sortimentets kontrakt-kvaliteter efter den seneste PEF standard. Eksempelvis har en banevare som COM 1000, med en rPET tekstilbagside fri for bitumen, PVC og latex, et CO2-e-aftryk på 9,07kg/m2. 

Som den første servicevirksomhed inden for tekstilrens- og vedligehold, har CarpetCare fået kortlagt sine CO2-e -emissioner via Målbars anerkendte målemetode. Med en årlig CO2-e -udledning på mindre end 0,009kg/m2 pr. rensning, er der en enorm besparelse i at levetidsforlænge et tæppe, set ud fra et CO2-e -udledningsperspektiv.

”I sidste ende er det jo netop ultimativ bæredygtighed at sikre forlænget levetid gennem korrekt vedligehold, så derfor anbefaler vi alle slutkunder at tegne en vedligeholdelsesaftale med CarpetCare. Det er sund fornuft”, slutter Nils Juul Larsen.

SKÅNSOM RENS – OGSÅ UNDER OVERFLADEN 
”Mange betragter tæpper som en overflade, men i stedet for først at rense tæppet, når det fremstår plettet og snavset, så udarbejder CarpetCarte en vedligeholdelsesplan, der tager afsæt i lokalernes faktiske trafikale belastning. Med ordningen fjernes støv og snavs fra tæppet, før det ændrer farverne, belaster indeklimaet og fremmer gennemslid”, udtaler indehaver og CEO hos CarpetCare, Jacob Hald. 

Recepten på CarpetCare-metoden, er en kraftig men skånsom PH-neutral kulsyreopløsning, som løfter snavset op til overfladen, hvorefter det nemt fjernes. Med CarpetCare-metoden anvendes hverken sæber, enzymer, fosfater eller andre kemikalier, og behandlingen efterlader derfor ingen kemikalierester, der tiltrækker snavs eller pletter. Med CarpetCares specielle moppeløsning presses pletterne ikke bare ned i bunden af tæppet – men pletterne fjernes helt. 

En yderligere fordel ved CarpetCare-metoden er det meget lave vandforbrug – faktisk anvendes der ca. 90% mindre vand end ved traditionel tæpperensning. 

”Det betyder, at vores kunder kan tage tæppearealet i brug igen allerede efter ca. 2 timers tørretid. CarpetCare-metoden giver kun et lille vandforbrug, hvorfor det heller ikke er nødvendigt at tømme kontorlokalerne for møbler inden rensningen. Endnu vigtigere er det dog, at vandbesparelsen er ensbetydende med en væsentlig eliminering af vækstbetingelserne for bakterier og svampesporer, da tæppets bagside hverken gennemvædes eller ødelægges af fugt. På alle måder giver det mening at vælge den mest bæredygtige tæpperens”, slutter Jacob Hald. 

TÆPPE-SAMARBEJDE BLIVER FLYVENDE 
Med samarbejdet bliver Fletco Carpets tæppekvaliteter og CarpetCares tekniske kompetence sat i spil til fordel for kunderne. CarpetCare tilbyder kunderne, der har købt en fladvævet kontrakt-kvalitet fra Fletco Carpets inden for det seneste års tid, at kunne tilkøbe vedligeholdelsesaftalen og derved opnå den forlængede garanti mod gennemslid.

Kontakt indehaver hos CarpetCare, Jacob Hald 2612 2266 eller Salgschef hos Fletco Carpets, Brian S. Nielsen, 2338 8006