EcoTEX™

EcoTEX™

Vi er stolte af at kunne præsentere EcoTEX™ - vores helt nye tæppebagside, udviklet til at give dig et mere bæredygtigt valg.
EcoTEX™

Hos Fletco Carptes har vi altid stort fokus på et finde løsninger, der er sunde for mennesker og miljø. Når vi taler med arkitekter og designere efterspørgsler de i højere og højere grad materialer, der kan gøre deres projekter endnu mere miljøvenlige. Da vi skulle udvikle en ny bagside til vores tæpper, satte vi derfor som krav, at den primært skulle bestå af genbrugsmateriale, den skulle kunne bruges både på banevarer og tæppefliser, den skulle sætte så lille et aftryk på miljøet som muligt og så skulle den forbedre indeklimaet. Vi er meget glade for at kunne sætte flueben ved alle disse krav og med stolthed præsentere EcoTEX™.

EcoTEX™ er nemlig vores helt nye og innovative filtbagside, som er produceret af mere end 85% genanvendt PET-materiale, hvilket svarer til min. 50 0,5L rPET-flasker/m2. Statistikker viser, at der bliver solgt mere end 1.000.000 PET-flasker hvert eneste minut verden over og at under 50% af plastikken genanvendes. Resten brændes eller ender i naturen. Forskere har estimeret, at det tager mindst 450 år for naturen og nedbryde en plastikflaske. Derfor er vi meget glade for at kunne være med til at få mere ud af PET-materialet ved at producere tæppebagsider af høj kvalitet af det. 

Produkter med EcoTEX™-bagsiden er 100% fri for bitumen, PVC, latex, PFOA, PFOS og andre skadelige stoffer og har en meget lav VOC-emission. Den fastgøres til tæppet med en stærk, latexfri lim, som også har en meget lav VOC-emission. Derved forurener den ikke under fremstilling og skåner også de mennesker, der producerer, fragter og monterer tæpperne for kontakt med skadelige stoffer og lugtgener.

Den måde EcoTEX™ er lavet på, gør det muligt at bruge bagsiden både på banevarer og tæppefliser efter montering på tæppet. Som udgangspunkt er bagsiden blød og fleksibel og egner sig godt til banevarer. Når det færdige tæppe viderebehandles, bliver EcoTEX™-bagsiden mere kompakt og mindre fleksibel og er derfor en perfekt bagside til tæppefliser, da disse egenskaber er vigtige for nem montering og et flot resultat. Denne fleksibilitet i produktionen muliggør en minimering i leveringstid, lagerbeholdning og materialespild ved produktion. Da vi nu kan skære begge typer kundeordrer fra den samme produktion undgår vi at have begge varetyper på lager og kan hurtigt levere væg til væg-tæpper og fliser uden først at skulle producere dem eller lagerføre begge typer. Samtidig reducerer vi spild ved at kunne skære fliser ud af en resterende produktion.

Det færdige produkt er sammensat af fire lag, som er omhyggeligt udvalgt med fokus på, slidstyrke, total produktvægt, fleksibel produktion, komfort og bæredygtighed. Den første udgave af tæpper med den nye bagside hedder Penta. Penta er en letvægts-version af en af vores mest populære tuftede tæppekvaliteter. Den fremstilles af gennemfarvet polyamid og findes i 11 forskellige varianter. Tæppet er permanent antistatisk og lugtfri.

EcoTEX™ er lidt tykkere end vores normale bagsider. Det gør den meget komfortabel af bevæge sig på og forbereder samtidig akustikken i de rum, de monteres i. Disse faktorer har stor betydning for indeklimaet i rum, hvor der færdes mange mennesker og med støj fra telefoner og samtaler, som f.eks. på kontorer, i kulturhuse eller børnehaver. Den lidt tungere bagside i kombination med den relativt lette tæppekvalitet giver en relativt let totalvægt, hvilket gør den mere miljøvenlig at transportere og mere skånsom at montere.

Vores produkters høje kvalitet og slidstyrke samt smudsafvisende overflade sikrer at tæppet holder i rigtig lang tid, hvilket også er med til et skåne naturen og modarbejder billige produkters forbrug-og-smid-væk-tilgang. Derudover har tæppefliser den ekstra fordel, at de kan skiftes ud stykvis, hvis de skulle få pletter, som ikke kan fjernes eller bliver slidt mere nogle steder end andre.

Som alle andre Fletco Carpets produkter er Penta EcoTEX™ og Penta EcoTiles™ produceret ved hjælp af CO2-neutral vindenergi.

Alt i alt efterlader EcoTEX™ et meget lille aftryk på miljøet sammenlignet med de fleste andre gulvbelægninger, da den produceres CO2 neutralt, tager mindre ressourcer fra naturen at producere, reducerer mængden af affald på land og i havet, er sund for mennesker og derfor også for Jorden, samtidig med at den muliggør en endnu mere fleksibel produktion.